Ik werk sinds halverwege de  zero’s als bedenker, coach, ontwerper, organisator, bestuurslid, personeelsmanager, trainer en /of andere lopende-zakenman voor ouderinitiatieven, kleinschalige zorgondernemingen, woonarrangementen voor 1 persoon, noodgedwongen 1-persoons intensieve begeleidingsinitiatieven.

Daarbij ligt de nadruk op arrangementen op de persoon ontworpen (prototypes). Dit heb ik onder andere geleerd in de VS van Patti Scott en David Hasbury van Neighbours Inc. Ik ga uit van de Persoon Centraal, maar dan ook echt. Dus van een inclusieve manier van wonen en leven op basis van de wensen van de persoon (en zijn/haar netwerk).

Verder bemiddel ik in conflicten bij besturen en oudergroepen die het even moeilijk hebben in het samenwerken rondom hun kinderen.

Ik ga ervan uit dat leven in een instelling geen volwaardig leven is, maar een surrogaat. Je kunt er je mee tevreden stellen, maar het werkt niet. Het leven gebeurt niet in het systeem, maar in de samenleving (Patti Scott).

Het is niet mijn bedoeling om gebruik te maken van slechts de professionele bronnen of de budgetten waar men recht op heeft op basis van indicatie. De aanpak start bij het gewone leven; zorg en ondersteuning en budgetten zijn er om dat mogelijk te maken. In de samenleving, niet in de instelling.