Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRIEDAAGSE PRAKTIJKWORKSHOP ‘EEN INCLUSIEVE MANIER VAN LEVEN’

30 mei 2018 @ 09:00 - 1 juni 2018 @ 17:00

€1000

‘Een  goed leven’ is iets wat iedereen bezighoudt. Hoe leef ik mijn leven te midden van en samen met anderen? Voor mensen die om welke reden dan ook buiten de boot zijn gevallen is deze vraag nog nadrukkelijker aanwezig. Er wordt veel over gesproken en zorgaanbieders hebben ‘een inclusief leven’ vaak hoog in het vaandel staan. Maar hoe je dit in de praktijk brengt is nog niet zo eenvoudig.

In deze workshop maken we met u een plan voor een inclusief leven voor uzelf of voor iemand waar u bij betrokken bent.

Inhoud

Deze praktijkworkshop bevat de volgende onderwerpen:

  • Hoe ziet een inclusieve manier van leven eruit?
  • Waarom is het zo ingewikkeld om een inclusieve manier van leven te creëren voor en met mensen met een beperking?
  • Positieve voorbeelden van mensen die voorheen buitengesloten waren en die nu een inclusieve manier van leven hebben.
  • Hoe waardevolle sociale rollen een krachtige manier zijn om een inclusieve manier van leven mogelijk te maken.
  • Praktische toepassing van de ideeën: Van elke deelnemer wordt gevraagd mee te denken met een persoon die graag een inclusieve manier van leven wil hebben. Dit kan bijvoorbeeld een familielid zijn of een persoon die ondersteuning krijgt van een zorgaanbieder. Dit betekent meedenken over een visie op de waardevolle sociale rollen die deze persoon zou kunnen vervullen. Dit wordt tijdens deze workshop uitgewerkt tot een plan om de betreffende persoon te assisteren in het uitproberen en het zich eigen maken van gewaardeerde sociale rollen.
  • Ideeën over hoe je datgene wat je in de workshop geleerd hebt door kunt geven aan de personen die ondersteund worden, families, begeleiders en de eventuele zorginstellingen waar mensen gebruik van maken.

Werkvormen

Tijdens deze workshop werken we veel in groepjes. In de groepjes maakt u plannen voor een inclusief leven en helpt u anderen hun plan te maken. Ook zijn er plenaire sessies waarin een opfrisser wordt gegeven van de SRV-theorie en de werkvormen worden uitgelegd.

De cursus wordt gegeven door Darcy Elks. De werkgroepen worden begeleid door ervaren SRV teamleiders.

De cursus is deels Engelstalig. Darcy Elks spreekt zeer toegankelijk Engels en vragen kunnen ook in het Nederlands gesteld worden. Ter plekke zullen op een scherm indien nodig lastige woorden of termen in het Nederlands worden vertaald/uitgelegd. De begeleiders van de werkgroepen zijn Nederlands. U kunt ook samen met anderen, gebruik maken van een ‘fluistertolk’. Dit is iemand die bij een groepje mensen zit en in voorkomende gevallen ter plekke vertaalt wat er gezegd is.

Voor wie is de training bedoeld?

De workshop is bedoeld voor mensen die ondersteuning krijgen, (support)medewerkers, management, familieleden, belangenbehartigers en geïnteresseerde mensen uit het netwerk van mensen die op zoek zijn naar een inclusieve manier van leven. Tijdens de workshop wordt uw kennis van Social Role Valorization (oftewel Sociale RolVersterking) opgefrist en gaan we SRV toepassen in de praktijk. Voorkennis van SRV is daarom een vereiste. Dat geldt niet voor de mensen die de inclusieve manier van leven voor zichzelf willen verwezenlijken.

De praktijkworkshop is het meest effectief als betrokkenen (familie en ondersteuners) rondom of samen met de persoon die ondersteuning nodig heeft, als groep aan de workshop deelnemen. U maakt samen een visie en een plan waarmee u, na de workshop, direct aan de slag kunt gaan.

Deelnemers die niet tot een dergelijke groep behoren gaan als ‘schaduwteam’ aan de slag voor één van de aanwezige groepen. U werkt dus daadwerkelijk mee aan het creëren van een goed leven voor iemand en krijgt daar ook direct feedback op.

Er kunnen 3 ‘echte’ en 3 ‘schaduwteam’ deelnemen. Een team bestaat uit 5-8 personen.

Heeft u twijfels of u aan de workshop deel kunt nemen vanwege uw voorkennis, neem dan even contact met ons op.

Gegevens

Begin:
30 mei 2018 @ 09:00
Einde:
1 juni 2018 @ 17:00
Kosten:
€1000
Site:
http://socialerolversterking.nl/workshops/driedaagse-praktijkworkshop-inclusieve-manier-leven-2/

Organisator

Vereniging Inclusie Nederland
Telefoon
0613818099
E-mail
hans@inclusienederland.nl

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn, 3941 EP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0343-473 500
Bekijk de site van Locatie

© 2024 Hans Kroon Advies & Zorg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑